ViaConto snabblån

Snabblånetrend – på väg upp eller ner?

Från och med den 1 september 2018 ska det tillkomma både nya regler för sms- och snabblånsföretagen. De kreditbolag som vill bli godkända för att tillhandlahålla lån behöver därmed uppfylla vissa nya krav för att bli godkända på marknaden.
Det ligger också nya förslag som ännu inte gott igen, som ytterligare skulle kunna komma att strama åt marknaden ytterligare.

Nya direktiv att uppfylla

Ett av de nya riktlinjerna innebär att den blivande kunden behöver ha större marginal i sin budget för att kunna bli beviljad ett lån.

För kreditbolagen blir det en stor förändring i och med att räntekostnaderna inte kommer att tillåtas överstiga en viss process av den totala lånesumman.

Det har även kommit ett förslag vad gäller avtal kring smslån. Det pratas om att det eventuellt måste till att konsumenterna ska behöva skriva under att man vill ta emot ett smslån (utöver att signera med Bank-ID).

Fortsatt lönsamt att satsa i branschen?

När dessa nya lagändringar och förslag kommer att gälla, kan man ställa sig frågan om det är lönsamt att satsa på snabblån som företag?

Trenden att ta smslån har, trots höga risker och stora fällor för den oftast redan utsatta konsumenten, inte dalat i användning. De företag som erbjuder snabblån går fortsatt lönsamma på marknaden. Behovet finns alltså fortfarande.

De olika bolaen hittar ständigt på nya sätt att marknadsföra sig snyggt på (då det även där har det tillkommit reglering på hur pass aggressiv marknadsföring som får bredrivas!) så att kunderna fortfarande lånar hos dem.

Trenden säger alltså att snabblån inte kommer att sjunka i användning.

Utökad service till konsumenternas fördel

Att många av de kreditbolag som finns ute på marknaden har utökat sin service och nu erbjuder sms lån utbetalning helg spelar en ny betydande roll i samhället som nu mer och mer önskar, och ofta kräver, ständig service. Många som tillhandahåller utbetalning på helger erbjuder också swish-utbetalning för att gör det ännu mer lätt att få pengarna snabbt tillgängliga på kontot när man behöver det.

Detta har nog gjort sitt till för att användet av tjänsten inte ska minska.

En ny syn på snabblån?

Då det nu krävs mer från kreditbolagen sida vad gäller ansvar gemtemot konsumenten och mer tillgänglig utbetalning, medför lite grann att smslån och snabblån fått en helt ny status på marknaden. Då många kreditbolag har tagit tid på sig att låna ut pengar, har de nyare och klart modernare sättet att låna blivit helt rätt i tiden.

Att man erbjuder utbetalning under helger medför också att man som konsument inte behöver oroa sig för att stå där pengalös när det är dags för restaurangbesöket, krogen, utflykten med familjen eller andra oplanerade, men ack så roliga, aktiviter dyker upp på planeringen en lördagseftermiddag.

Att ge sig in i branschen med – eller att använda sig av – snabblån ligger helt i tiden då det går snabbt, och med de nya direktiven så har båda konsumenterna själva och de kreditbolag som är seriösa vunnit ny mark och ny tillgänglighet!